You are here: Home > Kött > Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Härlig gryta som är ljuvlig!

Jag hittade receptet på tasteline men har gjort den lite på mitt sätt och tagit bort bl.a. mjöl och morötter m.m.

Ingredienser 8-10 pers: 1,5 kg fransyska, 2 st gula lökar,  6 dl rött vin, 5 dl oxfond, 2 msk tomatpuré, 1 st lagerblad, 3 st vitlöksklyftor, 1-2 frp steklök, 400 gram champinjoner, salt och peppar.

Skär köttet i bitar om 2-3 cm. Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Skiva löken och stek snabbt i smör eller olja och lägg sedan över det i grytan.

Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.

Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka. Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem.

Lägg till sist i smålökarna svampen och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply