You are here: Home > Efterrätt, Fest > Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

Du behöver: 3 ägg, 2 dl sukrin, 1 tsk vaniljpulver, 2 tsk bakpulver, 75 gram smör, 1 dl vatten, 3 dl mandelmjöl, 50 g 90% choklad.


Jättegott!!!

Gör såhär: Vispa ägg och sukrin pösigt. Tillsätt vanilj, bakpulver och mandelmjöl och vispa igen. Under tiden smälter du smöret tillsammans med vatten och choklad. Häll sedan ner det i smeten och rör tills den blir slät.
Häll ner smeten i en form och ställ in den direkt i ugnen på 175 grader i c:a 50 minuter. Det är viktigt att man är snabb eftersom att värmen gör att bakpulvrets effekt startas. Servera med grädde om du vill!!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Mjuk chokladkaka”

  1. Mamma skriver:

    Passar bra till ”fredagsmys”.

Leave a Reply